fbpx

Webbsänd pingstgudstjänst unikt ekumeniskt initiativ

Som ett led i att höja temperaturen inför Hjärta Göteborg pingsten 2021 går de kristna kyrkorna i Göteborg samman och satsar på en ekumenisk webbsänd gudstjänst ett år i förväg – på pingstdagen 2020. Syftet är också att forma ett utåtriktat evangeliskt tilltal från kyrkorna till Göteborg och den situation staden står i.

Det var efter ett möte med citypastorerna som tanken om en gemensam webbsänd gudstjänst lagom till pingstdagen 2020 kom upp.

– Vi tror att vi i samband med pingsten, som en av våra stora kristna helger, tillsammans kan nå långt in i vår stad och vårt samhälle som plågas så svårt just nu, säger Urban Ringbäck, ordförande för Hjärta Göteborg. Samtidigt kan vi på bred front inspirera för den ännu större satsningen på Hjärta Göteborg pingsten 2021.

– Vi grep ett tillfälle i flykten och bjuder in alla församlingar som vill att vara med. Vi tror att vi har ett upplägg som kommer att vara samlande för väldigt många kyrkor och också nå ut långt utanför kyrkväggarna, säger Urban Ringbäck.

Sträckan och tiden för att lyckas dra samman de kristna kyrkorna har varit kort. Men ett stort och brett engagemang har möjliggjort gudstjänsten som har temat ”En enad kyrka för en helad stad” vilket också är visionen för Hjärta Göteborg. Gudstjänsten sänds söndag 31 maj kl 11.00.

Pastor Tomas Sjödin från Smyrnakyrkan predikar och sändningsord och välsignelse ges av kyrkoherde Martin Lindh, Örgryte församling. I gudstjänstens övriga delar såsom textläsning, förbön och musikaliska inslag medverkar många olika kristna församlingar i Göteborg.

I gudstjänstens avslutande del visas en nyproducerad video där sångare från 18 olika kyrkor i Göteborg – var och en för sig – sjunger välsignelsen som sedan klippts ihop till en sång.

Eva Staxäng

Den församling som önskar sända gudstjänsten från den egna hemsidan, kanske som ett komplement till den egenproducerade, kan kontakta Eva Staxäng, eva.staxang@hjartagoteborg.se

Se Urban Ringbäcks hälsning på Youtube: https://youtu.be/kyecHx9s-p0

info@hjartagoteborg.se

Hjärta Göteborg